Hva er polygyni og polyandri?
Hva er polygyni og polyandri?

Video: Hva er polygyni og polyandri?

Video: Hva er polygyni og polyandri?
Video: Constellations for Kids | Learn about the types of constellations, their names, and how to find them 2024, April
Anonim

Polygami refererer til praksisen med å ha mer enn én ektefelle. Det er bredere enn polygyni , som refererer til situasjoner der en mann har flere koner, og polyandri , som refererer til én kvinne med flere ektemenn. Det er allment antatt at polygami betegner spesifikt ekteskapet av en mann med flere kvinner.

Når det gjelder dette, hva er forskjellen mellom polyandri og polygyni?

Polyandry refererer til én kvinne med flere ektemenn. Polygami refererer til praksisen med å ha mer enn én ektefelle. Polyandry refererer til én kvinne med flere ektemenn. polygami er begrepet mer enn én ektefelle samtidig, mens, polygyni er et eksempel der en mann har mer enn en kone.

Foruten ovenfor, hva kalles det når en kvinne har mer enn én mann? Når en mann er gift med mer enn en kone om gangen, sosiologer anrop denne polygynien. Når en kvinne er gift med mer enn én ektemann om gangen, er det kalt polyandri . Hvis en ekteskap inkluderer flere ektemenn og koner, det kan være kalt en gruppe ekteskap.

Spørsmålet er også hvilke land som praktiserer polyandri?

Polyandry, ekteskap mellom en kvinne og to eller flere menn, praktiseres fortsatt i deler av India , Nepal , og Afrika. I historien skjedde praksisen i Tibet, Kina , Bhutan og andre deler av verden.

Hva er fordelene med polyandry?

Det er mange genetiske fordeler ved polyandri . Den første er fruktbarhetsforsikring. Denne hypotesen antyder at ved å pare seg med flere hanner, er hunnen garantert å befrukte alle eggene hennes. De flere partnerne kan potensielt gjøre opp for en hann som kanskje ikke er i stand til å befrukte eggene.

Anbefalt: