Hva er Bekjennelse Luthers lille katekisme?
Hva er Bekjennelse Luthers lille katekisme?

Video: Hva er Bekjennelse Luthers lille katekisme?

Video: Hva er Bekjennelse Luthers lille katekisme?
Video: Reformation 1517-2017 - hvad skete der lige der? 2024, April
Anonim

Tilståelse har to deler. For det første at vi tilstå våre synder, og for det andre at vi mottar absolusjon, det vil si tilgivelse, fra pastoren som fra Gud selv, uten tvil, men fast tro på at våre synder er tilgitt for Gud i himmelen.

Heri, hva er alterets sakrament Luthers lille katekisme?

DE ALTARETS SAKREMENT , [rediger] som overhodet for en familie burde lære det på en enkel måte til husstanden hans. Hva er Alterets sakrament ? Svar: Det er vår Herre Jesu Kristi sanne legeme og blod, under brødet og vinen, for oss kristne å spise og drikke, innstiftet av Kristus selv.

Spørsmålet er deretter, hva er de to delene av bekjennelse? Augsburg Tilståelse deler omvendelse inn i to deler : Det ene er anger, det vil si redsler som slår samvittigheten gjennom kunnskap om synd; den andre er tro, som er født av evangeliet eller av frigjøring, og tror at for Kristi skyld er syndene tilgitt, trøster samvittigheten, og leverer den fra

Følgelig, hva er de seks hoveddelene av Luthers lille katekisme?

Luthers lille katekisme gjennomgår de ti bud, Den apostolske trosbekjennelse, Fadervor, Den hellige dåpens sakrament, Nøklenes og bekjennelseskontoret og nattverdens sakrament.

Hva betyr en slik dåp med vann?

Den indikerer at den gamle Adam i oss ved daglig anger og omvendelse skulle druknes og dø med alle synder og onde ønsker, og at et nytt menneske daglig skulle dukke opp og stå opp for å leve for Gud i rettferdighet og renhet for alltid.

Anbefalt: