Hva er hensikten med de synoptiske evangeliene?
Hva er hensikten med de synoptiske evangeliene?

Video: Hva er hensikten med de synoptiske evangeliene?

Video: Hva er hensikten med de synoptiske evangeliene?
Video: ANUNNAKI - EPISÓDIO 12 - OS DEUSES DO EGITO 2024, Kan
Anonim

Kjernen hensikten med de synoptiske evangeliene er å forkynne de gode nyhetene. Den gode nyheten er kerygma. Kerygma er den apostoliske forkynnelsen av frelse gjennom Jesus Kristus.

Angående dette, hvorfor er de synoptiske evangeliene viktige?

De kalles synoptisk fordi de deler et felles synspunkt når de forteller historien om Jesus Kristus. De forteller historien fra et tredjepersons synspunkt som er i kontrast til den fjerde evangelium , Johannes bok som forteller om beretningen om Jesus fra forfatterens ståsted som øyenvitne.

I tillegg, hvorfor er Johannesevangeliet forskjellig fra de synoptiske evangeliene? Johannes evangelium er annerledes fra de tre andre i Det nye testamente. Dette faktum har vært anerkjent siden den tidlige kirken selv. Mens i de tre synoptiske evangelier Jesus spiser faktisk et påskemåltid før han dør Johannes evangelium det gjør han ikke. Den siste kveldsmaten blir faktisk spist før påsken begynner.

I tillegg, hvorfor ble de synoptiske evangeliene skrevet?

De Evangelium av Luke var skrevet omtrent femten år senere, mellom 85 og 95. Forskere refererer til disse tre evangelier som " synoptiske evangelier ", fordi de "ser" ting på samme måte. Til tross for disse forskjellene, alle fire evangelier inneholde "lidenskapsfortellingen", den sentrale historien om Jesu lidelse og død.

Hva er forskjellene mellom de synoptiske evangeliene?

Det er to grunnlag for likheter i synoptiske evangelier men mange forskjeller . Det er andre poeng ved forskjell blandt synoptiske evangelier , inkludert noen lignelser som er unike for Matteus eller Lukas. En interessant forskjell hos Luke Evangelium er en sekvens av passasjer nå kjent som The Missing Block eller Great Omission.

Anbefalt: