Hva vil det si å være delelig med?
Hva vil det si å være delelig med?
Anonim

Hva betyr delelig ? I matematikk sies et tall å være delelig med et annet tall hvis resten er 0. Delbarhet regler er et sett med generelle regler som ofte brukes til å bestemme om et tall er jevnt eller ikke delelig med et annet nummer.

På samme måte, hva betyr delbarhet?

I matematikk, delbarhet refererer til et talls kvalitet ved å være jevnt delt med et annet tall, uten at det er en rest til overs. Du kan enkelt se delbarhet på 40 x 4, for eksempel.

I tillegg, hva betyr det å være delelig med 6? Tall er jevnt delelig med 6 hvis de er jevnt delelig med både 2 OG 3. For eksempel summen av sifrene for tallet 3627 er 18, som er jevnt delelig av 3 men 3627 er et oddetall, så tallet 3627 er ikke jevnt delelig med 6.

På samme måte spørs det, hva vil det si å være delelig med 4?

Hele tall er delelig med 4 hvis tallet som dannes av de to siste individuelle sifrene er jevnt delelig med 4 . Til Eksempel: tallet som dannes av de to siste sifrene i tallet 3628 er 28, som er jevnt delelig med 4 så tallet 3628 er jevnt delelig med 4.

Hva vil det si å være delelig med 3?

Regelen for 3 : Et tall er delelig med 3 hvis summen av sifrene er delelig med 3 . Hva gjør dette mener ? Dette midler at vi må legge sammen sifrene i tallet og se svaret er kan deles på 3 uten en rest. Eksempel: 34, 911.

Anbefalt: