Innholdsfortegnelse:

Hvordan dannes holdning?
Hvordan dannes holdning?

Video: Hvordan dannes holdning?

Video: Hvordan dannes holdning?
Video: Kognitiv dissonans - Hva skjer når vi handler mot vår holdning? 2024, Kan
Anonim

Holdningsdannelse skjer gjennom enten direkte erfaring eller overtalelse fra andre eller media. Holdninger har tre grunnlag: affekt eller følelser, atferd og kognisjoner.

Bare så, hva er holdning og hvordan den dannes?

Holdninger er dannet gjennom å imitere og observere andre. Vi observerer preferansen, valgene og holdninger av andre mennesker mot forskjellige ting som også former våre egne holdning mot de tingene. Vi imiterer andre i å utvikle en bestemt holdning mot en ting.

På samme måte, hvordan dannes holdninger i en organisasjon? Formasjon av Holdning i organisasjonsatferd. To store påvirkninger på holdninger er direkte erfaring og sosial læring. Direkte erfaring: Holdninger kan utvikle seg fra en personlig givende eller straffende opplevelse med en gjenstand. Direkte erfaring med en gjenstand eller person er en sterk innflytelse på holdninger.

Herav, hva er de viktigste kildene til holdningsdannelse?

Dannelse/Kilder til holdninger:

  • Direkte personlig erfaring: En persons direkte erfaring med holdningsobjektet bestemmer hans holdning til det.
  • Assosiasjon:
  • Familie og jevnaldrende grupper:
  • Nabolag:
  • Økonomisk status og yrker:
  • Massekommunikasjon:

Hva er de 3 komponentene i holdning?

Hver holdning har tre komponenter som er representert i det som kalles ABC-modellen for holdninger: A for affektive, B for atferdsmessige , og C for kognitiv. Den affektive komponenten refererer til den emosjonelle reaksjonen man har mot et holdningsobjekt. For eksempel, 'Jeg føler meg redd når jeg tenker på eller ser en slange.

Anbefalt: