Innholdsfortegnelse:

Hva er forståelse ved design i utdanning?
Hva er forståelse ved design i utdanning?

Video: Hva er forståelse ved design i utdanning?

Video: Hva er forståelse ved design i utdanning?
Video: Høyere utdanning - studier på universitetet 2024, April
Anonim

Forståelse ved design , eller UbD, er en pedagogisk planleggingstilnærming. UbD er et eksempel på baklengs design , praksisen med å se på resultatene for å design læreplanenheter, prestasjonsvurderinger og klasseromsundervisning. UbD satser på undervisning å oppnå forståelse.

Herav, hva er forståelse av leksjonsplaner for design?

Forståelse ved design , eller UBD , er et rammeverk og medfølgende design prosess for å tenke besluttsomt om enhet leksjonsplanlegging . Den er ikke laget for å fortelle lærere hva eller hvordan de skal undervise; det er et system for å hjelpe dem å undervise mer effektivt. Faktisk er dens fleksibilitet en grunn til at den har fått så mye anerkjennelse.

I tillegg, hva er baklengs design i undervisningen? Baklengs design er en metode for designe pedagogisk læreplan ved å sette seg mål før valg av undervisningsmetoder og vurderingsformer. Baklengs design av læreplanen involverer vanligvis tre stadier: Identifiser de ønskede resultatene (store ideer og ferdigheter)

Videre, hva er de tre stadiene av forståelse ved design?

Tre stadier av UbD

  • Trinn 1: Ønskede resultater. Hovedfokuset i trinn 1 er å sørge for at læringsmål er utformet i form av viktige prestasjoner som gjenspeiler forståelse.
  • Trinn 2: Vurdering av bevis.
  • Trinn 3: Læringsplan.

Hvordan implementerer du forståelse ved design?

De 3 hovedstadiene for å planlegge "bakover"

  1. Identifiser ønskede testresultater. Bestem først hva du vil at elevene skal kunne gjøre, vite og forstå når de når slutten av enheten din.
  2. Bestem akseptable bevis. Deretter bestemmer du hvordan du vil vurdere det de vet.
  3. Planlegg læringsaktiviteter.

Anbefalt: