Hva er et eksempel på føderalisme i dag?
Hva er et eksempel på føderalisme i dag?

Video: Hva er et eksempel på føderalisme i dag?

Video: Hva er et eksempel på føderalisme i dag?
Video: Какие часы лучше дарить девушке - Женские часы Ситизен (механика), Радо (кварц), Амазфит бип (смарт) 2024, Kan
Anonim

Til eksempel , stater bygger veier, regulerer selskaper, styrer arealbruk og arbeidskraft, og tilbyr en rekke andre tjenester for innbyggerne. Den nasjonale regjeringen, derimot, regulerer immigrasjonslovgivningen, gir valuta, organiserer de væpnede styrkene og fører utenrikspolitikk.

På samme måte spørs det, hva er et eksempel på føderalisme i dag?

Aktuelle eksempler av tosidig føderalisme : Bosnia-Hercegovina er en føderasjon av to enheter: Republika Srpska og Føderasjonen Bosnia-Hercegovina (sistnevnte selv en føderasjon).

I tillegg, hva er et eksempel på føderalisme i USA? Det er en enkel eksempel på føderalisme som har blitt oversett. Makten til å skattlegge ligger hos kongressen, spesielt hos Representantenes hus. Stater kan skattlegge innenfor sine grenser, men bare Kongressen kan skattlegge landsomfattende. Og så, makten til vesken ligger også hos Kongressen, det vil si huset.

Man kan også spørre, hva er et godt eksempel på føderalisme?

Noen eksempler på føderalisme inkluderer USA, Canada og EU. Det er sikkert andre nasjoner med en føderalist regjeringen, men disse er noen av de største og mest anerkjente.

Hva er noen eksempler på føderal regjering?

Føderal Systemkraft deles av en kraftig sentral regjeringen og stater eller provinser som er gitt betydelig selvstyre, vanligvis gjennom sine egne lovgivere. Eksempler : De USA, Australia, den føderale Republikken Tyskland.

Anbefalt: