Hva er argumentet for dualisme?
Hva er argumentet for dualisme?

Video: Hva er argumentet for dualisme?

Video: Hva er argumentet for dualisme?
Video: Alvin Plantinga and the Modal Argument for Dualism 2024, April
Anonim

Dualister argumenterer ofte for skillet mellom sinn og materie ved å bruke Leibniz sin identitetslov, ifølge hvilken to ting er identiske hvis, og bare hvis, de samtidig deler nøyaktig de samme egenskapene.

I denne forbindelse, hva er Descartes argument for dualisme?

"Udeleligheten argument" for dualisme ble formulert av Descartes som følger: "det er en stor forskjell mellom et sinn og en kropp, fordi kroppen i sin natur er noe delelig, mens sinnet er tydelig udelelig …

For det andre, hva er et eksempel på dualisme? Eksempler av epistemologisk dualisme er væren og tanke, subjekt og objekt, og sansedatum og ting; eksempler av metafysisk dualisme er Gud og verden, materie og ånd, kropp og sinn, og godt og ondt.

Også for å vite, hva er teorien om dualisme?

Dualisme i metafysikk er troen på at det er to typer virkelighet: materiell (fysisk) og immateriell (åndelig). I Philosophy of Mind, Dualisme er posisjonen at sinn og kropp er på en eller annen kategorisk måte atskilt fra hverandre, og at mentale fenomener i noen henseender er ikke-fysiske av natur.

Er epifenomenalisme en dualisme?

Epifenomenalisme . Fordi mentale hendelser er en slags overløp som ikke kan forårsake noe fysisk, men som likevel har ikke-fysiske egenskaper, epifenomenalisme blir sett på som en form for eiendom dualisme.

Anbefalt: