Hva er matching til sample i ABA?
Hva er matching til sample i ABA?

Video: Hva er matching til sample i ABA?

Video: Hva er matching til sample i ABA?
Video: Как научить объект сопоставлять изображения: пример ABA 2024, April
Anonim

Matching til Sample i ABA refererer til en prosedyre hvor en stimulus presenteres og læres til kamp en sekundær stimulans (som ordet "bil" og et bilde av en bil). Når de to stimulansene er riktige matchet , gis en forsterker for å øke fremtidig sannsynlighet for stimulansen matchende å skje igjen.

Så, hva er forsinket matching til prøve?

Definisjon. Avledet fra forsinket -responsprinsipper forsinket (ikke) match til prøve oppgave er en mye brukt test av arbeidsminne hos dyr. Vanligvis blir dyret presentert med en prøve stimulans. Etter en kort forsinkelse , den prøve stimulus vises igjen sammen med et nytt alternativ.

I tillegg, hva er en ekvivalensklasse ABA? EKVIVALENSKLASSE : En stimulans klasse (vanligvis produsert gjennom betinget diskriminering i matching-til-utvalg) som inkluderer alle mulige nye relasjoner blant medlemmene. Egenskapene til en ekvivalensklasse er avledet fra de logiske relasjonene refleksivitet, symmetri og transitivitet.

På samme måte, hva er matching law ABA?

Matchende lov . Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. I operant kondisjonering er samsvarende lov er et kvantitativt forhold som gjelder mellom de relative responsratene og de relative forsterkningsratene i samtidige forsterkningsplaner.

Hva er vilkårlig matching?

vilkårlig matching å prøve. en variant av matchende til prøve hvor det riktige alternativet under valgfasen bærer en vilkårlig forhold til stimulansen presentert som prøven. Også kalt symbolsk matchende å prøve.

Anbefalt: