Hva er forskjellen mellom ortodoks påske?
Hva er forskjellen mellom ortodoks påske?

Video: Hva er forskjellen mellom ortodoks påske?

Video: Hva er forskjellen mellom ortodoks påske?
Video: Katolisismen og ortodoks kristendom 2024, Kan
Anonim

Mange Ortodokse kirker baserer sine påske dato på den julianske kalenderen, som ofte skiller seg fra den gregorianske kalenderen som brukes av mange vestlige land. Derfor Ortodokse påske perioden kommer ofte senere enn påske periode som faller rundt tidspunktet for marsjevndøgn.

Så hvorfor er ortodoks og katolsk påske annerledes?

De Ortodokse påske faller alltid senere enn katolikk en ettersom den beregnes ved å bruke samme formel, men ved å bruke den julianske kalenderen (som vi sa ovenfor, er dette for øyeblikket 13 dager bak den ofte brukte gregorianske). Så Ortodokse påske kan være hvor som helst mellom én og fire uker etter Katolsk påske.

Dessuten, hva er ortodoks påske? Både Ortodokse påske og påske Søndag er det kristne høytider hvor de troende feirer Jesu oppstandelse - det er den viktigste høytiden i den kristne kalenderen.

På denne måten, hva er forskjellen på påske og ortodoks påske?

påske fortsetter å feires på to annerledes datoer avhengig av hvilken kirke du tilhører. De Ortodokse påske nå faller hvor som helst mellom 4. april og 8. mai og den katolske påske faller hvor som helst mellom 22. mars og 25. april. I sjeldne tilfeller er datoene på linje, og påske feires samtidig.

Hvorfor er det 2 forskjellige påsker?

De to kirker varierer på definisjonen av vårjevndøgn og fullmåne. Østkirken setter datoen for påske i henhold til den faktiske, astronomiske fullmånen og selve jevndøgn som observert langs meridianen til Jerusalem, stedet for korsfestelsen og oppstandelsen.

Anbefalt: