Hva er Vanderbilt-spørreskjemaet?
Hva er Vanderbilt-spørreskjemaet?

Video: Hva er Vanderbilt-spørreskjemaet?

Video: Hva er Vanderbilt-spørreskjemaet?
Video: What is the NICHQ Vanderbilt Questionnaire? 2024, Kan
Anonim

De Vanderbilt Assessment Scale er et vurderingsverktøy med 55 spørsmål som vurderer symptomer på ADHD. Den ser også etter andre tilstander som atferdsforstyrrelse, opposisjonell trass lidelse, angst og depresjon.

Vet også, hva er en Vanderbilt-form?

De Vanderbilt ADHD Diagnostic Rating Scale (VADRS) er et psykologisk vurderingsverktøy for ADHD-symptomer og deres effekter på atferd og akademisk ytelse hos barn i alderen 6–12.

hva er et Conners spørreskjema? De Conners 3. utgave – Foreldre ( Conners 3–P) er et vurderingsverktøy som brukes til å innhente foreldrenes observasjoner om ungdommens oppførsel. Dette instrumentet er utviklet for å vurdere oppmerksomhetssvikt/hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD) og dets vanligste komorbide problemer hos barn og ungdom i alderen 6 til 18 år.

Også å vite er, hvordan blir Vanderbilt ADHD test scoret?

For å oppfylle DSM-IV-kriteriene for diagnose av ADHD , må man ha minst 6 svar på "Ofte" eller "Veldig ofte" ( scoret 2 eller 3) til enten de 9 uoppmerksomme eller 9 hyperaktiv-impulsive elementene, eller både og en score på 4 eller 5 på noen av ytelseselementene (48-55).

Hvem laget Vanderbilt Assessment Scale?

Utviklet av Mark Wolraich ved Oklahoma Health Sciences Center, denne vurderingen skala inkluderer også elementer relatert til andre lidelser som ofte er komorbide med ADHD.

Anbefalt: