Hvorfor har New World-aper gripehaler?
Hvorfor har New World-aper gripehaler?

Video: Hvorfor har New World-aper gripehaler?

Video: Hvorfor har New World-aper gripehaler?
Video: New World. Herbs - лучший ресурс для прокачки кулинарии! 2024, Kan
Anonim

Pattedyr. New World-aper . Mange New World-aper i familien Atelidae, som inkluderer hyler aper , edderkopp aper og ullen aper , ha gripe haler ofte med en bar taktil pute. Det finnes videobevis for opossums som bruker deres gripehaler å frakte hekkemateriale.

Derfor, hvorfor har aper gripehaler?

Mange av aper løper rundt i skogene i Sentral- og Sør-Amerika ha noe spesielt på baken deres - en ekstra hånd. Vel, ikke akkurat. Det er en gripehale - et gripende vedheng som hjelper dyrene å navigere i den høye og forræderske baldakinen på jakt etter frukt og blader.

Spørsmålet er deretter, hvorfor har New World-aper en ekstra hånd? I motsetning til deres Gammel verden slektninger, New World-aper tilbringer nesten all tid i trærne. Noen New World-aper har en prehensile (gripende) hale som kan vikle rundt grener som en ekstra hånd . Andre, som uakaris, kan lage fantastiske sprang, mens bittesmå ekorn aper kan løpe langs selv de minste grenene.

På samme måte spørs det, hva er forskjellen mellom aper i den nye og den gamle verden?

Aper er ordnet i to hovedgrupper: Gammel verden og Ny verden . New World-aper har brede neser med en bred skillevegg som skiller utadrettede nesebor, mens Gamle verdens aper har smale neser med en tynn skillevegg og nedovervendte nesebor, det samme har aper og mennesker.

Har New World-aper negler?

Old World-aper har negler og tånegler , samtidig som New World-aper ofte ha klør på alle sifrene deres med unntak av stortærne til silkeabber og tamariner (2, 3).

Anbefalt: