Hvor kommer de 3 kloke apene fra?
Hvor kommer de 3 kloke apene fra?

Video: Hvor kommer de 3 kloke apene fra?

Video: Hvor kommer de 3 kloke apene fra?
Video: 11 марта коварный день, не оставляйте на столе это, иначе быть беде народные приметы в день Порфирия 2024, Kan
Anonim

De tre kloke aper : Mizaru, Kikazaru og Iwazaru. Den berømte Tōshō-gū-helligdommen i Nikkō, Japan, er hjemsted for et kunstverk kjent av hele verden. En utskjæring av tre kloke aper har vært stolt plassert over døren til helligdommen helt siden 1600-tallet.

Her, hvor kommer de tre vise apene fra?

De Kloke aper oppsto i Japan, hvor de har vært kjent siden 1500-tallet; statuer av dem er satt ved et veiskille til ære for Koshin, veiens gud, hvis ledsagere de er.

På samme måte, hva er den riktige rekkefølgen av de tre kloke apene? De Tre kloke aper : En, Mizaru, dekker for øynene. Den andre, Kikazaru, dekker for ørene. Den tredje, Iwazaru, dekker for munnen. Sammen skildrer de regelen: 'Se ikke noe ondt, hør ikke noe ondt, snakk ikke noe ondt.

I tillegg, hvem oppfant de tre kloke apene?

Opprinnelse til den 3 kloke aper Han het Xuanzang, en av de viktigste oversetterne av buddhistiske tekster i Kina. Han forlot Kina for India da han innså at det var på tide å søke flere buddhistiske tekster å bringe til Kina.

Hva betyr den fjerde kloke apen?

De fire aper er Mizaru, som dekker sine øyne, som ikke ser noe ondt; Kikazaru, dekker for ørene, som ikke hører noe ondt; og Iwazaru dekket sin munn, som ikke taler ondt. Noen ganger der er en fjerde ape avbildet med de tre andre; den siste, Shizaru, symboliserer prinsippet om " gjøre ikke noe ondt".

Anbefalt: