Hvorfor er Virgil medlem av gruppen av sjeler i limbo?
Hvorfor er Virgil medlem av gruppen av sjeler i limbo?

Video: Hvorfor er Virgil medlem av gruppen av sjeler i limbo?

Video: Hvorfor er Virgil medlem av gruppen av sjeler i limbo?
Video: The Real Reason Why Virgil Must Go Back to Limbo. 2024, Kan
Anonim

Forklaringen på hvorfor Virgil (med mange andre) er evig begrenset til limbo er ganske grei: han tilbad ikke Gud slik Gud hadde tenkt, dvs. gjennom Kristus, så han var ikke i stand til å praktisere dydene tro, håp og kjærlighet som er nødvendig for å komme inn i himmelriket.

Tilsvarende, hvem er i Limbo i Dantes Inferno?

Canto IV av Dantes Inferno beskriver riket kjent som Limbo . Denne første helveteskretsen er designet for å holde udøpte sjeler og sjeler som levde før Kristi tid. Dette er ellers gode mennesker, kjent som dydige hedninger, som rett og slett ikke oppfylte kvalifikasjonene for å komme inn i himmelen.

Også, hvem er menneskene i limbo? Virgil nevnte til Dante at Noah, Moses, David, Abraham og apostelen Thomas var i Limbo inntil Jesus ankom Limbo og brakte dem til himmelen (referert til som Helvetes harving.)

Også spurt, hva slags sjeler er i limbo?

Tradisjonelt plasserte derfor teologer to grupper av sjeler i Limbo , de bibelske rettferdige i Det gamle testamente og spedbarn som dør udøpte: de bibelske rettferdige, hebraiske patriarker og matriarker i Det gamle testamente. Disse sjeler fra Det gamle testamente døde lenge før Kristi liv og død.

Hvilken sirkel bor Virgil?

Dante våkner for å finne at han har krysset Acheron, og Virgil fører ham til den første sirkel av avgrunnen, Limbo, hvor Virgil han selv bor.

Anbefalt: