Hva gjør en proteselege?
Hva gjør en proteselege?

Video: Hva gjør en proteselege?

Video: Hva gjør en proteselege?
Video: Video 247 Hva gjør du? 2024, Kan
Anonim

EN proteser også kjent som ortotist er en utdannet helsepersonell som designer og måler medisinsk støtteutstyr kalt proteser. En protese er en kunstig enhet som brukes til å erstatte en kroppsdel som kan være manglende, funksjonsfeil eller delvis eller fullstendig skadet.

Bare så, hva gjør en ortotist proteselege?

Ortotist / proteser er tertiært kvalifiserte allierte helsepersonell som vurderer og behandler de fysiske og funksjonelle begrensningene til mennesker som følge av sykdommer og funksjonshemminger, inkludert amputasjoner av lemmer. Ortotist / proteser er opplært til å foreskrive, designe, tilpasse og overvåke ortoser og proteser.

I tillegg, hva er forskjellen mellom en ortoped og en proteselege? Hva er Forskjellen mellom ortoser og Protetikk . Majoren forskjellen mellom ortoser og proteser er at mens en ortotisk enhet brukes til å forbedre en persons lem, brukes en proteseenhet for å erstatte et lem helt.

I tillegg, hvor jobber en proteselege?

Mest arbeid på kontorer, hvor de møter pasienter, for deretter å designe ortotiske og protetiske enheter. De kan jobbe i små, private kontorer eller i større anlegg, og de noen ganger arbeid i butikkene der ortosene og proteser er laget.

Er proteser en god karriere?

Ortopeder og proteser må være god på å jobbe med hendene. De kan lage ortoser eller proteser med intrikate mekaniske deler. Fysisk utholdenhet. Ortopeder og proteser skal være komfortabel med å utføre fysiske oppgaver, som å jobbe med butikkutstyr og håndverktøy.

Anbefalt: