Hva er hjertet av Elijah Andersons Code of the street?
Hva er hjertet av Elijah Andersons Code of the street?

Video: Hva er hjertet av Elijah Andersons Code of the street?

Video: Hva er hjertet av Elijah Andersons Code of the street?
Video: Elijah Anderson - Code of the Street 2024, Kan
Anonim

De koden for gatene , som identifisert av Elias Andersen , er et sett med uformelle regler som styrer mellommenneskelige relasjoner i øde og isolerte bydeler som er skjemmet av høye nivåer av strukturell ressursmangel, raseskille og mangel på borgerlige og offentlige tjenester.

Når man tar dette i betraktning, hva betyr gatens kode?

« gatens kode ” er et sett med uformelle regler som dikterer trusselen og bruken av vold i offentlige interaksjoner og prioriterer disse visningene som en midler å oppnå og opprettholde respekt, spesielt blant de unge (Anderson, 1994, 1999).

hvilken teoretiker er assosiert med gatenes kode? Elijah Andersons

På denne måten, hva er koden for gatene i sosiologi?

Dette er fordi gate kultur har utviklet det som kan kalles en koden for gatene , som utgjør et sett med uformelle regler som styrer mellommenneskelig offentlig atferd, inkludert vold. Reglene foreskriver både en riktig fordeling og en riktig måte å svare på hvis de blir utfordret.

Hva vil det si å leve etter en kode?

Bo ved Kode ™ midler mange ting for mange mennesker. Levende ved kode inkluderer lojalitet, ærlighet, trofasthet og viljen til å beskytte, forsvare og støtte et annet medlem av teamet ditt. Til oss, lever ved koden er "Stå opp for det du tror på."

Anbefalt: