Hva er forskjellen mellom metakognisjon og metamemory?
Hva er forskjellen mellom metakognisjon og metamemory?

Video: Hva er forskjellen mellom metakognisjon og metamemory?

Video: Hva er forskjellen mellom metakognisjon og metamemory?
Video: Hva er forskjellen mellom production og management? 2024, Kan
Anonim

Metakognisjon refererer til menneskers selvovervåking og selvkontroll av egne kognitive prosesser. Tilsvarende, metaminne refererer til menneskers selvovervåking og selvkontroll av egne hukommelsesprosesser.

På samme måte spør folk, hva er metamemory og metakognisjon?

Metaminne eller sokratisk bevissthet, en type metakognisjon , er både den introspektive kunnskapen om ens egne hukommelsesevner (og strategier som kan hjelpe hukommelsen) og prosessene involvert i selvovervåking av hukommelsen. Denne selvbevisstheten om hukommelse har viktige implikasjoner for hvordan mennesker lærer og bruker minner.

Vet også, hva er de tre prosessene involvert i Metamemory? Konklusjon. Metaminne refererer til prosesser også kjent som kognisjon om hukommelse, minneplager, hukommelseskontroll, hukommelseseffektivitet, hukommelseskunnskap, minnepåvirkning, hukommelsesovervåking og minneinnsikt eller bevissthet.

Tilsvarende, hva er formålet med Metamemory?

Metaminne refererer til prosessene og strukturene der folk er i stand til å undersøke innholdet i minnene deres, enten prospektivt eller retrospektivt, og foreta vurderinger eller kommentarer om dem.

Hva er metakognitiv kunnskap?

Metakognitiv kunnskap (også kalt metakognitiv bevissthet) er hva individer vet om seg selv og andre som kognitive prosessorer. Metakognitiv regulering er regulering av kognisjon og læringserfaringer gjennom et sett med aktiviteter som hjelper mennesker å kontrollere læringen sin.

Anbefalt: