Hva er forskjellen mellom formativ og summativ evaluering PDF?
Hva er forskjellen mellom formativ og summativ evaluering PDF?

Video: Hva er forskjellen mellom formativ og summativ evaluering PDF?

Video: Hva er forskjellen mellom formativ og summativ evaluering PDF?
Video: difference between formative and summative evaluation | impact evaluation further explained 2024, April
Anonim

Forskjell 1

Den første store forskjell er når evaluering tar plass i en elevens læringsprosess. Som definisjonen allerede ga bort, formativ vurdering er en pågående aktivitet. De evaluering skjer under læringsprosessen. EN summativ evaluering skjer på et helt annet tidspunkt.

Ganske enkelt, hva er forskjellen mellom formativ og summativ evaluering?

Formativ evaluering var ment å fremme utvikling og forbedring innenfor en pågående aktivitet (eller person, produkt, program osv.). Summativ evaluering , derimot, brukes til å vurdere om resultatene av objektet er evaluert (program, intervensjon, person osv.) oppfylte de oppgitte målene.

Spørsmålet er deretter, hva er et formativt vurderingseksempel? Eksempler av formative vurderinger inkludere å be elevene om å: tegne et konseptkart i klassen for å representere deres forståelse av et emne. sende inn en eller to setninger som identifiserer hovedpoenget i en forelesning. levere inn et forskningsforslag for tidlig tilbakemelding.

Folk spør også, hva er forskjellen mellom formativ og summativ vurdering PDF?

I en nøtteskall, formativ vurderinger er quiz og tester som evaluerer hvordan noen lærer materiale gjennom et kurs. Summativ vurderinger er quiz og tester som evaluerer hvor mye noen har lært gjennom et kurs.

Hva menes med summativ evaluering?

De definisjon av summativ vurdering er enhver metode for evaluering utføres på slutten av en enhet som lar en lærer måle en elevs forståelse, typisk mot standardiserte kriterier. Lærere bruker rubrikker, eller evaluering kriterier, for å sikre elevene forstå hva du kan forvente i en slik test.

Anbefalt: