Kunne det vestromerske riket ha overlevd?
Kunne det vestromerske riket ha overlevd?

Video: Kunne det vestromerske riket ha overlevd?

Video: Kunne det vestromerske riket ha overlevd?
Video: Det Endelege Riket 2024, Kan
Anonim

Det er mulig, den menneskeheten ville være 1000 år i fremtiden, hvis Romerriket ville ha overlevd . Selvfølgelig Romerriket "lovlig" overlevde frem til 1453, men i realiteten de 60-70 millioner sterke Imperium ble den 5-10 millioner sterke bysantinske Imperium.

På samme måte, kunne det hellige romerske rike ha overlevd?

De Det hellige romerske rike hadde overlevd over tusen år da den til slutt ble ødelagt av Napoleon og franskmennene i 1806. Det kan hende den ikke ha vært hellig eller Roman eller en imperium , som Voltaire sa, men uansett hva det var, det hadde overlevd i mer enn tusen år siden kroningen av Karl den Store i år 800.

Dessuten, hvor lenge varte det vestromerske riket? Etter 450 år som republikk ble Roma et imperium i kjølvannet av Julius Cæsars oppgang og fall i det første århundre f. Kr. De lang og sin første triumferende regjeringstid keiser , Augustus, begynte en gullalder med fred og velstand; derimot Romerriket tilbakegang og fall i det femte århundre e. Kr.

hva skjedde med det vestlige romerriket?

Invasjoner av barbariske stammer Den mest enkle teorien for Vestlig Romas kollaps setter fallet på en rekke militære tap som er opprettholdt mot eksterne styrker. Roma hadde floket seg sammen med germanske stammer i århundrer, men på 300-tallet hadde "barbariske" grupper som goterne trengt seg utover Empire sin grenser.

Når falt det vestromerske riket?

I 476 C. E. Romulus, den siste av Roman keisere i vest , var styrtet av germanikerlederen Odoacer, som ble den første barbaren som regjerte i Roma. Ordren som Romerriket hadde brakt til vestlig Europa i 1000 år var ikke mer.

Anbefalt: