Hva trodde Zarathustra?
Hva trodde Zarathustra?

Video: Hva trodde Zarathustra?

Video: Hva trodde Zarathustra?
Video: Richard Strauss Also sprach Zarathustra, Herbert von Karajan 2024, Kan
Anonim

trodde Zoroaster at Ahura Mazda ville overvinne sin fiende i en siste kamp, ødelegge alt ondt og gjenopprette ordenen i kosmos, og slå sammen himmel og jord. Moderne lærde tro at Zoroaster må ha levd på et tidspunkt mellom ca. 1500 og ca. 600 fvt.

Så, hva er de grunnleggende troene til zoroastrianismen?

Tilbedelsen av én gud kalles monoteisme. Zoroasters monoteistiske tendenser var en ny bevegelse fra den polyteistiske religionen tidligere kjent i Persia. Zoroastrianisme er også dualistisk, noe som betyr at den fokuserer på en todelt natur i verden (godt og ondt eller himmel og helvete, for eksempel).

Videre, hva lærte profeten Zoroaster? I følge zoroastrisk tradisjon, Zoroaster hadde en guddommelig visjon om et øverste vesen mens han deltok i en hedensk renselsesritual i en alder av 30. Zoroaster begynte undervisning tilhengere til å tilbe en enkelt gud kalt Ahura Mazda.

På denne måten, hva er Zarathustra-religion?

Zoroastrianisme , den gamle før-islamske Religion av Iran som overlever der i isolerte områder og, mer velstående, i India, hvor etterkommerne av Zoroastrisk Iranske (persiske) innvandrere er kjent som Parsis, eller Parsees.

Hvordan er zoroastrianisme forskjellig fra kristendommen?

En annen forskjell er det som for Zoroastrisk de møter lyskilder som sol og eller ild når de ber, disse symbolene representerer Guds energi eller visdom, mens kristne bøy hodet ned eller se opp i himmelen (himmelen) og be, (www.metareligion.com).

Anbefalt: