Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer studiepoeng på uni?
Hvordan fungerer studiepoeng på uni?

Video: Hvordan fungerer studiepoeng på uni?

Video: Hvordan fungerer studiepoeng på uni?
Video: Høyere utdanning - studier på universitetet 2024, Kan
Anonim

De universitet tildeler en kredittpoeng verdi til hver studieenhet. En enhet er normalt verdt seks poeng (med noen unntak). Kredittpoeng er brukt til måle kursets studiebelastning. Det totale antallet kredittpoeng du har fullført assists the universitet ved beregning av kursfremgang og gjennomføring.

Tilsvarende, hva er et studiepoeng på universitetet?

Kredittpoeng referer til verdien knyttet til hvert fag som gjennomføres som en del av en grad. De fleste fagene har en varighet (halvårlig), tilbys i høst- eller vårsesjon, og har normalt en verdi på 6 eller 8 kredittpoeng .. Dobbeltøkt (årlige) fag har vanligvis en verdi på 12 kredittpoeng.

I tillegg, hvor mange poeng er en grad? Poeng nødvendig for å fullføre en grad . De fleste generelle bachelorer grader krever totalt 360 poeng . Informasjon om kvalifikasjoner og hovedfagskrav er tilgjengelig på de enkelte kvalifikasjonssidene.

Bare så, hvordan beregner du kredittpoeng?

for en periode:

  1. Multipliser poengverdien til bokstavkarakteren (se skalaen ovenfor) med antall studiepoeng. Resultatet er opptjente karakterpoeng (kvalitetspoeng).
  2. Totalt antall kreditttimer for terminen; totalt antall kvalitetspoeng for terminen.
  3. Del det totale kvalitetspoenget med det totale antall kreditttimer.

Hva brukes kredittpoeng til?

Kredittpoeng (CP) er brukt for å måle studiebelastning. Kredittpoeng er brukt å gi en veiledning til: hvor mye arbeid et kurs kan innebære (en kreditt poeng tilsvarer omtrent 15 timer med kurs, inkludert alle former for undervisningskontakt, vurderingsoppgaver og privatstudier for en gjennomsnittlig student)

Anbefalt: