Hvordan bidrar jevnaldrende til normal utvikling?
Hvordan bidrar jevnaldrende til normal utvikling?

Video: Hvordan bidrar jevnaldrende til normal utvikling?

Video: Hvordan bidrar jevnaldrende til normal utvikling?
Video: Statpedkonf18 // Christian Wendelborg - Rett til spesialundervisning eller rett til deltakelse? 2024, Kan
Anonim

Følelsesmessig Utvikling

Interaksjoner med kolleger gi barn muligheter til å knytte bånd og oppleve ulike følelser, som aksept og glede. Likemann kameratskap og samvær reklamere selvfølelse og mestringsevner, som er avgjørende for sunn , alt i alt utvikling når barna vokser opp.

Hvordan bidrar jevnaldrende relasjoner på denne måten til utvikling?

Peer relasjoner gi en unik kontekst der barn lærer en rekke kritiske sosiale emosjonelle ferdigheter, som empati, samarbeid og problemløsningsstrategier. Peer relasjoner kan også bidra negativt til sosialt emosjonelt utvikling gjennom mobbing, ekskludering og avvik likemann prosesser.

I tillegg, hvordan påvirker jevnaldrende deg i sport? Likemann støtte er et middel som kolleger kan sosialt forsterke visse atferder, for eksempel å oppmuntre enkeltpersoner til å handle på bestemte måter. For eksempel, kolleger kan ha en positiv innflytelse på barn og unges fysiske aktivitetsatferd og glede av sport deltakelse.

Så hvorfor er jevnaldrende så viktige som innflytelse?

Forskning tyder også på at lek med kolleger gir barn viktig muligheter til å diskutere følelser, utvide tankeprosesser og kunnskap, og eksperimentere med språk og sosiale roller. Noen av barns oppførsel med deres kolleger er påvirket av det de lærer av sine foreldre og søsken.

Er foreldre eller jevnaldrende viktigere for utvikling?

Ja, det kolleger er viktigere i menneskelig vekst og utvikling men foreldre ha mer ansvar dem. Barn bør forvandle seg til voksne gjennom forsiktige hender foreldre og rimelig innflytelse fra kolleger.

Anbefalt: