Hva er hensikten med stadier av endringsmodellen?
Hva er hensikten med stadier av endringsmodellen?

Video: Hva er hensikten med stadier av endringsmodellen?

Video: Hva er hensikten med stadier av endringsmodellen?
Video: The Stages of Change Model 2024, Kan
Anonim

Det transteoretiske modell av oppførsel endring er en integrativ teori terapi som vurderer et individs beredskap til å handle på en ny sunnere atferd, og gir strategier eller prosesser for endring å veilede den enkelte.

Også spurt, hva er de fem stadiene av endring?

Prochaska har funnet ut at folk som har lykkes med å gjøre positive endring i livet deres går gjennom fem spesifikk etapper : prekontemplasjon, kontemplasjon, forberedelse, handling og vedlikehold. Forhåndskontemplasjon er scene som det ikke er noen intensjon om endring oppførsel i overskuelig fremtid.

Man kan også spørre seg om endringsfasene er effektive? De Stadier av endringsmodell har vist seg å være en effektive hjelp til å forstå hvordan folk går gjennom en endring i oppførsel. I dette modell , endring skjer gradvis og tilbakefall er en uunngåelig del av prosessen med å gjøre en livslang endring.

Bare så, hvordan bruker du stadier av endringsmodell?

TTM antyder at individer går gjennom seks stadier av endring : prekontemplasjon, kontemplasjon, forberedelse, handling, vedlikehold og avslutning. Oppsigelse var ikke en del av originalen modell og brukes sjeldnere i påføring av stadier av endring for helserelatert atferd.

Hva er hovedmålet med vedlikeholdsfasen?

Vedlikehold innebærer å kunne unngå fristelser til å gå tilbake til den dårlige vanen. De målet for vedlikeholdsfasen er å opprettholde den nye status quo. Folk i dette scene har en tendens til å minne seg selv på hvor mye fremgang de har gjort.

Anbefalt: