Hvorfor er familien min dysfunksjonell?
Hvorfor er familien min dysfunksjonell?

Video: Hvorfor er familien min dysfunksjonell?

Video: Hvorfor er familien min dysfunksjonell?
Video: Er du som altfor mange fra en narsissistisk og dysfunksjonell familie? Ved advokat Erik Mørch. 2024, Kan
Anonim

EN familie er dysfunksjonell hvis de regelmessig opplever konflikt, dårlig oppførsel eller misbruk på en måte som fører til at noen medlemmer av familie for å imøtekomme slike upassende handlinger. Dysfunksjonelle familier er ofte et resultat av en åpenlyst voldelig forelder og en medavhengig forelder som lukker øynene for feil oppførsel.

Følgelig, hva gjør en familie dysfunksjonell?

EN dysfunksjonell familie er en familie der konflikter, dårlig oppførsel og ofte omsorgssvikt eller mishandling av barn fra individuelle foreldres side oppstår kontinuerlig og regelmessig, noe som fører til at andre medlemmer imøtekommer slike handlinger. Barn vokser av og til opp i slikt familier med den forståelse at en slik situasjon er normal.

Man kan også spørre, hva er effektene av en dysfunksjonell familie? Når et barn lever i en dysfunksjonell familie, kan han eller hun oppleve umiddelbare effekter, inkludert:

  • Sosial isolasjon eller ensomhet.
  • Utvikling av atferdsforstyrrelser.
  • Å være ekstremt selvkritisk.
  • Lav selvtillit.
  • Utvikling av psykiske problemer, som angst eller depresjon.

Spørsmålet er også, hvordan takler du en dysfunksjonell familie?

Til håndtere , lær å sette grenser og unngå emner som forårsaker uenighet. Begrens kontakt med familie medlemmer som skaper problemer og lærer å sette deg selv først. Husk at dine følelsesmessige behov og velvære bør verdsettes. Når mestring med en dysfunksjonell familie , kjenn og stå opp for dine egne rettigheter.

Hvor mange prosent av familiene er dysfunksjonelle?

John Bradshaw, en talsmann for familiesystemterapi og familiedynamikkekspert, siterer forskning som fant 96 prosent av alle familier for å være til en viss grad "dysfunksjonelle" - det vil si at systemet som familien samhandler med er forvrengt av avhengigheten og tvangshandlingene til ett eller flere medlemmer og ignorerer derfor behovene til

Anbefalt: