Hvorfor er ikke skjærsilden nevnt i Bibelen?
Hvorfor er ikke skjærsilden nevnt i Bibelen?

Video: Hvorfor er ikke skjærsilden nevnt i Bibelen?

Video: Hvorfor er ikke skjærsilden nevnt i Bibelen?
Video: Dinosaurer og Bibelen? 2024, Kan
Anonim

Den ortodokse kirke gjør det ikke tro på skjærsilden (et sted for renselse), det vil si den mellomliggende tilstanden etter døden der sjelene til de frelste (de som har ikke mottatt timelig straff for sine synder) er renset for all plett som forberedelse til å komme inn i himmelen, hvor hver sjel er perfekt og skikket til å se

Heri, er skjærsilden nevnt i Bibelen?

Romersk-katolske kristne som tror på skjærsilden tolke passasjer som 2. Makkabeerbrev 12:41-46, 2. Timoteus 1:18, Matteus 12:32, Lukas 16:19-16:26, Lukas 23:43, 1 Korinterbrev 3:11-3:15 og Hebreerne 12: 29 som støtte for bønn for skjærsildssjeler som antas å være innenfor en aktiv midlertidig tilstand for de døde

Dessuten, når ble skjærsilden opprettet? Southern hevder det Skjærsilden var oppfunnet tidlig på 1000-tallet som et middel for kirken til å kontrollere de nye inntektskildene.

Angående dette, hva betyr skjærsilden i Bibelen?

Artikkelinnhold. Skjærsilden , tilstanden, prosessen eller stedet for renselse eller midlertidig straff der, i henhold til middelalderens kristen og romersk-katolske tro, blir sjelene til de som dør i en tilstand av nåde gjort klar til himmelen.

Hva betyr skjærsilden i historien?

skjærsilden . I læren til den romersk-katolske kirke skyldes tilstanden til de dødes sjeler som dør med en eller annen straff (men ikke fordømmelse) dem for sine synder. Skjærsilden er unnfanget som en tilstand av lidelse og renselse som fører til forening med Gud i himmelen.

Anbefalt: