Er Hippokratisk ed juridisk bindende?
Er Hippokratisk ed juridisk bindende?

Video: Er Hippokratisk ed juridisk bindende?

Video: Er Hippokratisk ed juridisk bindende?
Video: I dag, natt til 5. til 6. mai, er en magisk tid, si disse ordene. Sterk praksis av Eta Aquarida 2024, April
Anonim

De ed er ikke juridisk bindende . Det er mer et etisk veiviser. Men da leger protesterte mot vold mot leger, irettesatte høyesterett legene at de forsømte sine plikter som var beslektet med kriminell uaktsomhet, sitert Hippokrates ed etter sin vurdering.

Brukes også den hippokratiske eden i dag?

Moderne Eder Selv om de fleste ikke sverger til originalen Hippokratisk ed , flertallet av leger tar en ed – ofte når de tar eksamen fra medisinstudiet. Til tross for tidlig uinteresse, lege eder begynte å komme på moten etter andre verdenskrig.

På samme måte, hva sier den hippokratiske eden? Hippokratisk ed : Et av de eldste bindende dokumentene i historien, den Ed skrevet av Hippokrates er fortsatt holdt hellig av leger: å behandle den syke etter beste evne, å bevare en pasients privatliv, å lære medisinens hemmeligheter til neste generasjon, og så videre.

Følgelig, hva skjer hvis du bryter den hippokratiske eden?

Det er ingen "straff" for bryte den hippokratiske ed . Derimot, bryte vekk fra kjernepunktene til ed kan fører ofte til medisinsk feilbehandling. Forhåpentligvis følger de fleste leger det grunnleggende Hippokratisk ed ikke ut av frykt for straff eller søksmål, men fordi den er rett og slett den menneskelige tingen å gjøre !

Sier den hippokratiske eden gjør ingen skade?

Som et viktig skritt for å bli lege, må medisinstudenter ta Hippokratisk ed . Og et av løftene innenfor det ed er først, ikke skad ” (eller “primum non nocere,” den latinske oversettelsen fra originalgresk.)

Anbefalt: