Hva sier Bibelen om elver med levende vann?
Hva sier Bibelen om elver med levende vann?

Video: Hva sier Bibelen om elver med levende vann?

Video: Hva sier Bibelen om elver med levende vann?
Video: Israel | Dødt hav 2024, April
Anonim

I Jeremia 2:13 og 17:13 beskriver profeten Gud som "kilden til levende vann ", som har blitt forlatt av sitt utvalgte folk Israel. "Hvis du kjente Guds gave og hvem det er som ber deg om en drink, ville du ha spurt ham og han ville ha gitt deg levende vann " (Johannes 4:10).

Med tanke på dette, hva er det levende vannet i Bibelen?

????????????‎ mayim-?ayyîm; Gresk: ?δωρ ζ?ν, hydrōr zōn) er en bibelsk begrep som forekommer i både Det gamle og Det nye testamente. I Jeremia 2:13 og 17:13 beskriver profeten Gud som "kilden til levende vann ", som er blitt forlatt av sitt utvalgte folk Israel.

I tillegg, hva sier Jesus om vann? Bare Herren Jesus kan slukke vår indre tørst; bare han er den lever vann . Han vil at vi skal drikke av ham for å slukke vår tørst, og til og med drikke til elver av levende vann strømme ut av vårt innerste til andre.

Folk spør også, hva sier Bibelen om elver?

Ezekiel 47:9 Og det skal skje at alt som lever, som rører seg, hvor som helst elver kommer, skal leve, og det skal være en meget stor mengde fisk, fordi disse vann skal komme dit; for de skal bli helbredet; og alt skal leve der hvor elv kommer.

Hva symboliserer vann i kristendommen?

Vann populært representerer livet. Det kan være assosiert med fødsel, fruktbarhet og forfriskning. I en Kristen kontekst, vann har mange sammenhenger. Kristus gikk videre vann , og forvandlet det til VIN, og dermed kan disse handlingene sees på som en transcendens av den jordiske tilstanden.

Anbefalt: