Hvilken legemiddelklasse er førstelinjebehandlingen for multippel sklerose?
Hvilken legemiddelklasse er førstelinjebehandlingen for multippel sklerose?

Video: Hvilken legemiddelklasse er førstelinjebehandlingen for multippel sklerose?

Video: Hvilken legemiddelklasse er førstelinjebehandlingen for multippel sklerose?
Video: Hvilken dag er det i dag? (Lørdag) 2024, April
Anonim

IFNB, GA, teriflunomid og dimetylfumarat vurderes først - linje terapier, mens natalizumab, alemtuzumab, er mitoksantron er nest- linje eller tredje- linje narkotika . Fingolimod er godkjent som en andre- linjebehandling i EU og som først - linje i USA, Canada og andre land[47].

I denne forbindelse, hva slags medisin brukes til å behandle MS?

Beta interferoner. Disse medisinene er blant de mest foreskrevne medisinene for å behandle MS. De injiseres under huden eller i muskler og kan redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av tilbakefall.

For det andre, hva er DMD for MS? Sykdomsmodifiserende legemidler ( DMD-er ) er en gruppe behandlinger for personer med residiverende multippel sklerose. De reduserer antallet tilbakefall du kan oppleve, samt reduserer alvorlighetsgraden av tilbakefall du har.

På samme måte spørs det, hva er den sikreste medisinen mot MS?

Copaxone gikk verst for livstruende allergiske reaksjoner og psykiatriske symptomer. Men Copaxone , FDA-godkjent i 1996, scoret best på målinger av flere bivirkninger, inkludert kognitive lidelser og influensalignende symptomer, noe som gjør det til det sikreste av de eldre førstelinje-MS-medisinene.

Hvilket MS-medisin er best?

Interferon Beta (Avonex, Betaseron, Extavia, Plegridy, Rebif) Slik fungerer det: Dette er laboratorielagde versjoner av kroppens infeksjonsbekjempende protein. De har eksistert lengst og er de mest foreskrevet narkotika til MS . De er en type legemiddel kalt biologiske stoffer, som er laget med levende celler.

Anbefalt: