Hva trodde Erasmus om fri vilje?
Hva trodde Erasmus om fri vilje?

Video: Hva trodde Erasmus om fri vilje?

Video: Hva trodde Erasmus om fri vilje?
Video: АСМР 33 ТРИГГЕРА по АЛФАВИТУ 🤪 ASMR RUSSIAN ALPHABET 2024, April
Anonim

Til tross for hans egen kritikk av moderne romersk-katolisisme, Erasmus hevdet at det trengte reformasjon innenfra og at Luther hadde gått for langt. Han mente at alle mennesker hadde fri vilje og at læren om predestinasjon var i konflikt med Bibelens lære.

Ganske enkelt, hvordan definerer Erasmus fri vilje?

Til Erasmus , måtte enhver reform av kirken begynne med å undersøke dens rolle i utformingen av individuell moral. Han mente dette var avhengig av den enkelte kristnes aksept av fri vilje (forestillingen om at mennesker er gratis å velge sine handlinger uten guddommelig tvang eller predestinasjon).

Videre, hva tror kalvinistene om fri vilje? Kalvinisme . John Calvin tilskrev " fri vilje " til alle mennesker i den forstand at de handler "frivillig, og ikke ved tvang." Han utdypet sin posisjon ved å tillate "at mennesket har valg og at det er selvbestemt" og at hans handlinger stammer fra "hans eget frivillige valg."

Ved siden av dette, hva synes Luther om Erasmuss avhandling om fri vilje?

Hvordan gjorde Erasmus og Luther er forskjellige i deres forståelse av fri vilje ad Guds forkunnskap? Hva er den Skriftens skarpsynlighet? Hva er Luthers mening om Erasmus og arbeidet hans? Han mener at det er søppel og ikke bør leses av noen, og hvis lesing bør tas lett på og ikke bør sees på som teologi.

Hvem var Erasmus og hva var hans tro?

Den protestantiske reformasjonen var en anti-katolsk europeisk bevegelse utløst i 1517 av en munk ved navn Martin Luther. Det hadde dype sosiale, politiske og økonomiske implikasjoner over hele Europa. Erasmus var en svært innflytelsesrik nederlandsk lærd og katolsk prest. Han holdt fast ved synet på renessansehumanismen.

Anbefalt: