Hvordan var aztekerne?
Hvordan var aztekerne?

Video: Hvordan var aztekerne?

Video: Hvordan var aztekerne?
Video: Кукули - Обмен - это Ницца 2024, Kan
Anonim

Rik mennesker bodde i boliger laget av stein eller soltørket murstein. Kongen av Aztekerne bodde i et stort palass med mange rom og hager. Bading var en viktig del av Aztec dagliglivet. Dårlig mennesker bodde i mindre ett- eller toromshytter som hadde stråtak laget av palmeblader.

Hva er aztekerne mest kjent for?

De Aztekerne var berømt for jordbruket deres, dyrking av alt tilgjengelig land, innføring av vanning, drenering av sumper og skaper kunstige øyer i innsjøene. De utviklet en form for hieroglyfisk skrift, et komplekst kalendersystem og bygget berømt pyramider og templer.

Videre, hvordan var aztekernes byer? Tenochtitlan var ligger på en sumpete øy i Lake Texcoco i det som i dag er det sørlige sentrale Mexico. De Aztekerne var kunne bosette seg der fordi ingen andre ville ha jorda. Til å begynne med var det ikke et flott sted å starte by , men snart Aztekerne bygget opp øyer hvor de kunne dyrke avlinger.

Herav, hvilken rase er aztekerne?

Når det brukes til å beskrive etniske grupper, refererer begrepet "azteker" til flere Nahuatl-talende folkeslag av det sentrale Mexico i den postklassiske perioden av mesoamerikansk kronologi, spesielt Mexica, den etniske gruppen som hadde en ledende rolle i etableringen av det hegemoniske imperiet basert på Tenochtitlan.

Hva gjorde aztekerne for moro skyld?

De Aztec ballspill Ullamaliztli, den berømte Aztec ballspill, ble spilt på en tlachtli ballbane (spillet blir noen ganger referert til som Tlachtli). Ballbanen var noe av det første som ble bygget da Aztekerne bosatte et nytt område, noe som gjør det til det viktigste av det gamle Aztec spill.

Anbefalt: