Hva er forskjellen mellom indisk og hindu?
Hva er forskjellen mellom indisk og hindu?

Video: Hva er forskjellen mellom indisk og hindu?

Video: Hva er forskjellen mellom indisk og hindu?
Video: 🇮🇳 Индийский плацкарт! Индийские поезда на которых вы не поедете! Шокирующая Индия! 2024, April
Anonim

Begrepet hindu er mye eldre enn begrepet indisk . Begrepet hindu har sterkere politisk konnotasjon enn begrepet indisk har. Grunnloven av India skiller klart mellom en hindu og en indisk . hindu er et religiøst begrep, indisk er et nasjonalt konsept.

Er indianere og hinduer det samme i denne forbindelse?

Hinduisme er den største religionen i India, med 80 % av befolkningen som identifiserer seg som hinduer , som utgjør 966 millioner hinduer i India fra NationalCensus of India, mens 14,2% av befolkningen følger islam og de resterende 6% følger andre religioner (som kristendom, sikhisme, buddhisme, Videre, hvilken religion er mest i India? De indisk subkontinentet er fødestedet til fire av verdens største religioner ; nemlig hinduisme, buddhisme, jainisme og sikhisme. I følge folketellingen for 2011 var 79,8% av befolkningen på India praktiserer hinduisme, 14,2 % følger islam, 2,3 % følger kristendommen og 1,7 % følger sikhismen.

På denne måten er hindi det samme som hindu?

Hindi er et språk som snakkes mye i India, Pakistan og andre sørasiatiske land. hindu er en person som praktiserer hindu religion, eller er født i en familie som gjør det. Hindi er et av de offisielle språkene i India, og snakkes hovedsakelig i det nordlige og sentrale India, Pakistan, Fiji, Mauritius og Surinam.

Er hindi en religion?

Hindi er et språk. Hinduisme er en Religion , og dens troende kalles "hinduer." Ikke alle hinduer snakker Hindi , og mange Hindi - høyttalere er ikke hinduer.

Anbefalt: