Teller søndager i fasten?
Teller søndager i fasten?

Video: Teller søndager i fasten?

Video: Teller søndager i fasten?
Video: Storytellers: Columbine High School 2024, Kan
Anonim

Lånt er 40 dager lang

Grunnen til at folk tenker på det som en førti-dagers begivenhet er at de kristne som observerer Lånt ikke gjør det telle søndager . Fordi søndager er feiringer av Jesu død og oppstandelse regnes de automatisk som gledesdager og kan ikke betraktes som dager med faste.

Med dette i betraktning, teller søndager i de 40 dagene av fasten?

Hvis vi inkluderer søndager , Lånt varer 46 dager . Noen sier de seks søndager er ikke regnet fordi hver enkelt blir sett på som en "mini-påske" som feirer Jesu seier over synd og død. Men andre føler at tiden er inkluderende og hele perioden bør observeres som Lånt.

hva er den offisielle slutten av fasten? De offisiell slutt på fasten er torsdag 9. april, tre dager før påskedag. Imidlertid er det en hel liste over hendelser som fører frem til finalen som kalles Holy Week. Holy Week begynner med palmesøndag.

I forhold til dette, kan du jukse på fasten på søndager?

NEW ORLEANS (WGNO) – Are søndager en jukse ” dag i løpet av Lånt ? I følge den amerikanske konferansen for katolske biskoper er svaret ja. Det er 40 dager Lånt , og søndager av Lånt er absolutt en del av tiden til Lånt , men de er ikke foreskrevet dager med faste og avholdenhet.

Når kan du spise det du ga opp til fastetiden?

Samme det du velge. Husk at alt Kirken krever av oss i løpet av Lånt er å faste på askeonsdag og langfredag, og å avstå fra kjøtt på askeonsdag og alle fredager i Lånt . Ingenting av dette påvirker søndager.

Anbefalt: