Er Wikipedia en tertiær kilde?
Er Wikipedia en tertiær kilde?

Video: Er Wikipedia en tertiær kilde?

Video: Er Wikipedia en tertiær kilde?
Video: Ман cухалнa юрату ❤️Chuvash song (Чувашская) 2024, Kan
Anonim

Tertiære kilder er publikasjoner som oppslagsverk eller andre kompendier som oppsummerer sekundært og primært kilder . For eksempel, Wikipedia i seg selv er en tertiær kilde . Mange innledende lærebøker kan også vurderes tertiær i den grad de summerer opp flere primære og sekundære kilder.

Dessuten, er en film en tertiær kilde?

Almanakker, reiseguider, feltguider og tidslinjer er også eksempler på tertiære kilder . Undersøkelses- eller oversiktsartikler er vanligvis tertiær , selv om oversiktsartikler i fagfellevurderte akademiske tidsskrifter er sekundære (ikke forveksles med film , bok, etc. anmeldelser, som er primær- kilde meninger).

For det andre, hva er noen eksempler på tertiære kilder? Eksempler på tertiære kilder : Ordbøker/leksikon (kan også være sekundære), almanakker, faktabøker, Wikipedia, bibliografier (kan også være sekundære), kataloger, guidebøker, manualer, håndbøker og lærebøker (kan være sekundære), indeksering og abstrahering kilder.

Folk spør også, hvorfor er Wikipedia en tertiær kilde?

Wikipedia er et leksikon Wikipedias hovednavneområdet er et leksikon og dermed en tertiær kilde . Wikipedia tilbyr ikke tolkninger eller analyser som avviker fra tidligere publiserte tolkninger og analyser - å gjøre ellers kvalifiserer som å utføre original forskning.

Er Wikipedia primær eller sekundær kilde?

Tertiær kilder er publikasjoner som oppslagsverk og andre kompendier som oppsummerer hoved og sekundære kilder . Wikipedia er en dårlig kilde . Mens det er en tertiær kilde , Wikipedia regnes ikke som pålitelig kilde til Wikipedia artikler.

Anbefalt: