Hva er kastesystemet basert på?
Hva er kastesystemet basert på?

Video: Hva er kastesystemet basert på?

Video: Hva er kastesystemet basert på?
Video: What is the Hindu Caste System? Indian Caste system explained ! indian caste system and Hinduism? 2024, April
Anonim

Slott er en form for sosial stratifisering preget av endogami, arvelig overføring av en livsstil som ofte inkluderer et yrke, rituell status i et hierarki og vanlig sosial interaksjon og ekskludering basert om kulturelle forestillinger om renhet og forurensning.

Dessuten, hva er grunnlaget for kastesystemet?

De Kastesystem ” er basert på to faktorer: (i) Å diskriminere og ekskludere ut slott grupper. (ii) Medlemmer av samme slott har ikke lov til å danne forskjellige sosiale fellesskap og gifte seg i forskjellige slott gruppe.

På samme måte, hva var Indias kastesystem basert på? De kastesystem deler hinduer inn i fire hovedkategorier - Brahmins, Kshatriyas, Vaishyas og Shudras. Mange tror at gruppene stammer fra Brahma, den hinduistiske skaperguden.

Dessuten, hvordan bestemmes kastesystemet?

kastesystem . EN kastesystem er en klassestruktur som er fast bestemt ved fødsel. Løst betyr det at i noen samfunn, hvis foreldrene dine er fattige, kommer du også til å bli fattig. Det samme gjelder for å være rik, hvis du er et halvfullt glass.

Er kastesystemet fortsatt praktisert i India?

Det er i dag grunnlaget for utdannings- og jobbreservasjoner i India . I 1948 ble negativ forskjellsbehandling på grunnlag av slott ble forbudt ved lov og ytterligere nedfelt i indisk grunnloven, men den system fortsetter å være praktisert i India med ødeleggende sosiale effekter.

Anbefalt: