Hva er metaforen til gjerder?
Hva er metaforen til gjerder?

Video: Hva er metaforen til gjerder?

Video: Hva er metaforen til gjerder?
Video: Gjerder – slik gjør du det 2024, Kan
Anonim

Når man leser Gjerder , ja, den handler om kampen til afroamerikanere i tidsperioden, men den inkluderer også baseball som flere plotelementer, og en metafor for livet. Stykket, Gjerder ” av August Wilson beskriver livet til en afroamerikansk familie som er por.

Bare så, hvilket er et eksempel på et motiv i stykket Gjerder?

Karakterer i Gjerder bokstavelig og billedlig talt bruke motiv av frø, blomster, planter og relaterte handlinger som å vokse, slå rot, plante og svangerskap – både på deres språk og handlinger. Som August Wilsons mor som heter Daisy, Rose har navnet på en blomst.

For det andre, hva symboliserer baseball i gjerder? Baseball . Gjennom Baseball gjerder er et komplekst symbol på fair play, urettferdighet og frihet. Troy tilbrakte år i fengsel som ung mann fordi han drepte noen i selvforsvar. Under klimakset av stykket, når Troy tilstår for Rose om sin affære med Alberta, bruker han baseball språk for å beskrive handlingene hans.

Dessuten, hva er symbolikken til gjerder?

Til Rose, a gjerde er en symbol av hennes kjærlighet og hennes ønske om en gjerde indikerer at Rose representerer kjærlighet og pleie. Troy og Cory på den annen side mener det gjerde er et drag og motvillig arbeid med å fullføre Rose sitt prosjekt. Bono observerer også at for noen mennesker, gjerder holde folk ute og skyve folk unna.

Hva symboliserer djevelen i gjerder?

Troys forening av Djevel som en forbuder om døden kommer til å representere hans kamp for å overleve prøvelsene hans liv. De djevel i fantasien hans symboliserer rasismens fiendtlighet og feighet. I sitt senere liv mister han all kjærligheten fra familiemedlemmer, venner og bror.

Anbefalt: