Er innsetting av Velamentous-snor farlig?
Er innsetting av Velamentous-snor farlig?

Video: Er innsetting av Velamentous-snor farlig?

Video: Er innsetting av Velamentous-snor farlig?
Video: IM talks - Hvordan er det å være en IM-elev på Bjørnholt VGS 2024, Kan
Anonim

Komplikasjoner som følge av innsetting av velamentøs ledning er sjeldne, men de kan forekomme og inkluderer: Kompresjon eller ruptur av navlestrengen ledning blodårer.

Også å vite er, anses innsetting av Velamentous ledning som høy risiko?

Unormal ledning innsettinger er knyttet til økt rater av unormale FHR-sporinger og keisersnitt. Spesielt bør en VCI anses som en høy - Fare graviditet og et varseltegn på en mulig vasa previa.

I tillegg, hva er komplikasjoner ved innsetting av Velamentous-ledning? EN innføring av velamentøs ledning er en graviditet komplikasjon der navlestrengen ledning er unormalt satt inn i morkaken. I en typisk graviditet beveger babyens blodårer seg fra midten av morkaken inn i babyen via navlestrengen.

Også spurt, hvor vanlig er innsetting av Velamentous ledning?

Velamentøs innsetting forekommer i omtrent 1 % av alle svangerskap. Velamentøs snorinnføring er mer felles blant flerføtale svangerskap, og har blitt anslått å forekomme i opptil 10 % av tvillingsvangerskapene, med økende forekomst med økende antall fostre i en flerføtal svangerskap.

Fører innsetting av velamentøs ledning dødfødsel?

Ruptur er spesielt sannsynlig hvis karene er nær livmorhalsen, i så fall kan de briste i tidlig fødsel, sannsynligvis resultere i en dødfødsel . Ikke alle graviditeter med en innføring av velamentøs ledning resulterer i vasa previa, bare de der blodårene er nær livmorhalsen.

Anbefalt: