Hvordan fungerer modus Ponens?
Hvordan fungerer modus Ponens?

Video: Hvordan fungerer modus Ponens?

Video: Hvordan fungerer modus Ponens?
Video: Логические аргументы - Modus Ponens и Modus Tollens 2024, Kan
Anonim

I proposisjonell logikk, modus ponens (/ˈmo?d?s ˈpo?n?nz/; MP; også modus ponendo ponens (latin for "modus som ved å bekrefte bekrefter") eller implikasjonseliminering) er en slutningsregel. Den kan oppsummeres som "P innebærer Q og P er hevdet å være sann, derfor må Q være sann."

Dessuten, hva er modus ponens og modus toll med eksempel?

De grunnleggende ideene er: Det er to konsekvente logiske argumentkonstruksjoner: modus ponens ("måten som bekrefter ved å bekrefte") og modus tollens ("måten som benekter ved å nekte"). Modus Ponens : "Hvis A er sann, så er B sann. A er sann. Derfor er B sann."

Dessuten, hva er et eksempel på modus tollens? Følgende er eksempler av modus tollens argumentform: Hvis kaken er laget med sukker, så er kaken søt. Derfor er ikke kaken laget med sukker. Hvis Sam ble født i Canada, så er han kanadisk.

Med tanke på dette, hvorfor er modus tollens gyldig?

MT blir ofte også referert til som Denying the Consequent. Sekund, modus ponens og modus tollens er universelt sett på som gyldig argumentasjonsformer. Mer formelt, a gyldig argumentet har denne essensielle egenskapen: Det er nødvendig at hvis premissene er sanne, så er konklusjonen sann.

Kan et forsvarlig argument ha en falsk konklusjon?

SANN: Hvis en argument er lyd , så er den gyldig og har alle sanne premisser. Siden den er gyldig, er argument er slik at hvis alle premissene er sanne, så konklusjon må være sant. Så hvis en gyldig argumentet har en falsk konklusjon , jeg kan ikke ha alle sanne premisser. Altså minst én premiss må være falsk.

Anbefalt: