Hvordan måler du grunnhøyde etter levering?
Hvordan måler du grunnhøyde etter levering?

Video: Hvordan måler du grunnhøyde etter levering?

Video: Hvordan måler du grunnhøyde etter levering?
Video: Areal og omkrets av et rektangel 2024, Kan
Anonim

Til måle de bunnhøyde , vil pasienten måtte legge seg på ryggen. Du vil da bruke en tape måle til måle fra symfysen pubis til fundus.

Når du tar dette i betraktning, hvordan måler du bunnhøyden din?

De symphysis pubis bein ligger like nedenfor de kjønnshår linje inn de midten. De lengden på båndet plasseres deretter opp de midten av de kvinnes mage med de måling tatt fra hvor de tape når de toppen av livmoren eller fundusen hennes, noe som gir en bunnhøyde i centimeter (cms).

I tillegg, indikerer bunnhøyde babystørrelse? Ringte bunnhøyde , brukes denne målingen som en refleksjon av din babyens størrelse . Generelt, etter 20 uker med graviditet, bunnhøyde i centimeter bør være omtrent antallet svangerskapsuker du er - ved 27 uker forventer du å ha en bunnhøyde rundt 27 centimeter.

Følgelig, hvorfor vurderer du Fundal høyde etter fødselen?

Den er et mål tatt i centimeter. Hvis pasienten er 28 uker vi ville forventer at hun skal måle 28 cm fra symfysen til fundus . I postpartum periode vi må sørge for at hun nylig har void eller at blæren hennes er tømme. Dette er for å forhindre at blæren skyver livmor opp og malplassert.

Hva er normal høyde på fundus 1 time etter levering quizlet?

-Først og fremst time etter fødselen , den høyden på fundus er ved navlen eller til og med litt over den. -Den reduserer en fingerbredde i størrelse daglig. -Mål høyde i fingerbredder, for eksempel "2 F↓ umbilicus" (2 cm under navlen).

Anbefalt: