Hva er Tylers læreplanmodell?
Hva er Tylers læreplanmodell?

Video: Hva er Tylers læreplanmodell?

Video: Hva er Tylers læreplanmodell?
Video: ВЫКЛЮЧИТЕ ТРЮК ИЛИ ЛЕЧЕНИЕ ВЫЗОВА | Мы Дэвис 2024, Kan
Anonim

De Tyler modell , utviklet av Ralph Tyler på 1940-tallet, er den typiske prototypen av læreplan utvikling i den vitenskapelige tilnærmingen. Opprinnelig skrev han ned ideene sine i en bok Basic Principles of Læreplan og instruksjon for elevene hans for å gi dem en idé om prinsipper for å lage læreplan.

På samme måte spør folk, hva er meningen med læreplanmodellen?

Læreplanmodell er en bred begrep refererer til veiledningen som ble brukt til å skrive læreplan veiledninger, eller dokumentene som brukes i utdanningen for å bestemme spesifikke aspekter ved undervisningen, som emne, tidsramme og undervisningsmåte. Det er to langvarige modeller av læreplan : prosessen modell og produktet modell.

Man kan også spørre, hvem er Ralph Tylers læreplan? Ralph Tyler (1902-1994) regnes som en av de fremste pedagogene i de 20th århundre og regnes av mange for å være "the grand old man of educational research" (Stanford News Service, 1994). Han er ofte knyttet til pedagogisk vurdering og evaluering samt læreplan teori og utvikling.

I denne forbindelse, hva er læreplanutviklingsprosessen ifølge Tyler?

Disse spørsmålene kan omformuleres til et fire-trinn prosess : angi mål, velge læringserfaringer, organisere læringserfaringer og evaluere læreplan . De Tyler begrunnelsen er i hovedsak en forklaring av disse trinnene.

Hva er de fire grunnleggende delene av Ralph Tylers læreplanmodell?

Selv om det ikke er en streng veiledning, viser boken hvordan lærere kan forholde seg kritisk læreplan planlegging, studier av fremgang og omverktøy ved behov. Det er fire seksjoner fokusere på å sette mål, velge læringserfaringer, organisere undervisning og evaluere fremgang.

Anbefalt: