Hvilket gudskjøretøy er påfugl?
Hvilket gudskjøretøy er påfugl?

Video: Hvilket gudskjøretøy er påfugl?

Video: Hvilket gudskjøretøy er påfugl?
Video: ХОББИ ВЛОГ: МОИ НОВЫЕ СУПЕР КАРАНДАШИ/НОВИНКА/КАРАНДАШИ/FABER -CASTELL 2024, Kan
Anonim

Kartikeya

Så, hvilket kjøretøy er oppkalt etter en hinduistisk gud?

??? Garu?a; Pāli: ????Garu?a) er en legendarisk fugl eller fuglelignende skapning i hindu , buddhistisk og jainsk mytologi. Han er på forskjellige måter kjøretøy mount (vahana) av hinduisk gud Vishnu, en dharma-beskytter og Astasena i buddhismen, og Yakshaen til Jain TirthankaraShantinatha.

hvilken gudsbil er en hund? Shiva, i sitt aspekt som Bhairava, hadde en hund som en vahana ( kjøretøy ) (nevnt i Mahabharata). Khandoba, en guddom, er assosiert med en hund som arver. Dattatreya er assosiert med fire hunder , ansett for å symbolisere de fire Vedaene.

For det andre, hvilken gudsbil er skilpadden?

Kurma. Kurma, (sanskrit: "Skildpadde") en av de 10 avatarene (inkarnasjoner) av hinduen Gud Vishnu. I denne inkarnasjonen er Vishnu assosiert med myten om kjernen av melkehavet. Gudene og asuraene (demoner eller titaner) samarbeidet i churning for å oppnå amrita, udødelighetens eliksir.

Hva er kjøretøyet til Lord Shiva?

Nandi (også Nandin) er den hellige oksekalven, portvakten og kjøretøy (vahana) av hinduen gud Shiva . Skulpturer av Nandi er et vanlig syn ved hinduistiske templer dedikert til sin herre, og han er delvis ansvarlig for hinduenes ærbødighet for levende okser selv i dag, spesielt i delstaten UttarPradesh.

Anbefalt: