Innholdsfortegnelse:

Hvordan vurderer du tilknytningsstil?
Hvordan vurderer du tilknytningsstil?

Video: Hvordan vurderer du tilknytningsstil?

Video: Hvordan vurderer du tilknytningsstil?
Video: Экстра Блондин! Осветление волос Порошком | Уроки окрашивания волос пошагово! 2024, April
Anonim

Vedlegg i voksne måles vanligvis med voksen Vedlegg Intervju, den voksne Vedlegg Projective Picture System, og selvrapporteringsspørreskjemaer. Selvrapporteringsskjema vurdere tilknytningsstil , en personlighetsdimensjon som beskriver holdninger til forhold til romantiske partnere.

Herav, hva er en tilknytningsvurdering?

An Vedleggsvurdering er en omfattende evaluering som evaluerer kvaliteten på omsorgsperson-barn-relasjonen, styrker og utfordringer til omsorgspersonen, og hvor godt barnet bruker omsorgspersonen som en trygg base/trygt tilfluktssted.

Spørsmålet er deretter, hva er en populær forskningsmetode som brukes for å måle tilknytning? Det meste felles og empirisk støttet metode for å vurdere vedlegg hos spedbarn (12-20 måneder) er Strange Situation Protocol, utviklet av Mary Ainsworth (se Patterns of Vedlegg ;[2]).

Også for å vite, hva er de 4 vedleggsstilene?

De fire tilknytningsstilene for barn/voksen er:

  • Sikker – autonom;
  • Unngående – avvisende;
  • Engstelig – opptatt; og.
  • Uorganisert – uløst.

Hva er virkningen av tilknytning?

Vedlegg til en beskyttende omsorgsperson hjelper spedbarn å regulere sine negative følelser i tider med stress og nød og å utforske miljøet, selv om det inneholder noe skremmende stimuli. Vedlegg , en viktig utviklingsmilepæl i barnets liv, er fortsatt et viktig tema gjennom hele livet.

Anbefalt: