Innholdsfortegnelse:

Hva diagnostiserer nevropsykologisk testing?
Hva diagnostiserer nevropsykologisk testing?

Video: Hva diagnostiserer nevropsykologisk testing?

Video: Hva diagnostiserer nevropsykologisk testing?
Video: Nevrologisk undersøkelse 2024, Kan
Anonim

EN nevropsykologisk evaluering , også kalt nevropsykologisk testing , er en dybde evaluering av ferdigheter og evner knyttet til hjernens funksjon. De evaluering måler områder som oppmerksomhet, problemløsning, hukommelse, språk, I. Q., visuell-romlige ferdigheter, akademiske ferdigheter og sosial-emosjonell fungering.

Tilsvarende, hva er hensikten med nevropsykologisk testing?

Nevropsykologisk vurdering er en prestasjonsbasert metode for å vurdere kognitiv funksjon. Denne metoden brukes til å undersøke de kognitive konsekvensene av hjerneskade, hjernesykdom og alvorlig psykisk lidelse.

Foruten ovenfor, hva er forskjellen mellom psykologisk testing og nevropsykologisk testing? Nevropsykologisk evalueringer anses som den mest omfattende typen evaluering , og inkluderer vanligvis psykologisk og psykoedukative testing komponenter, men de store forskjell er det nevropsykologisk testing går et skritt videre for å forstå forholdet mellom atferdsmessige, kognitive og

Herav, hva er nevropsykologiske symptomer?

Symptomer som kan kreve en nevropsykolog inkluderer:

  • hukommelsesvansker.
  • humørforstyrrelser.
  • lærevansker.
  • dysfunksjon i nervesystemet.

Er nevropsykologisk testing nøyaktig?

Den mest fordelaktige faktoren nevropsykologisk vurdering er at det gir en korrekt diagnostisering av lidelsen for pasienten når det er uklart for psykologen hva han/hun har.

Anbefalt: