Er kirken ufeilbarlig?
Er kirken ufeilbarlig?

Video: Er kirken ufeilbarlig?

Video: Er kirken ufeilbarlig?
Video: Å leva, det er å elska. Våle kirke 2024, April
Anonim

Læren om ufeilbarlighet av økumeniske råd sier at høytidelige definisjoner av økumeniske råd, godkjent av paven, som angår tro eller moral, og som hele Kirke må følge, er ufeilbarlig.

I forhold til dette, er prester ufeilbarlige?

Pavelig ufeilbarlighet er et dogme fra den katolske kirke som sier at i kraft av Jesu løfte til Peter, er paven bevart fra muligheten for feil når, i utøvelsen av sitt embede som hyrde og lærer for alle kristne, i kraft av sin øverste apostoliske autoritet, definerer han en doktrine

Vet du også hvem som er kirkens magisterium? De magisterium av den katolske Kirke er den kirkens myndighet eller embete til å gi autentisk tolkning av Guds Ord, "enten i dets skriftlige form eller i form av tradisjon." I følge katolikkens katekisme fra 1992 Kirke , oppgaven med tolkning er enestående tillagt paven og biskopene, Dessuten, er katekismen ufeilbarlig?

Mens katekisme inneholder ufeilbarlig doktriner forkynt av paver og økumeniske råd i kirkehistorien - kalt dogmer - den presenterer også læresetninger som ikke er kommunisert og definert i disse termene. Med andre ord, alle dogmer regnes som doktriner, men ikke alle doktriner er dogmer.

Er Vatikanet II-dokumenter ufeilbarlige?

De hevder at siden det ikke var noen dogmatiske proklamasjoner definert i dokumenter av råd , slikt dokumenter er ikke ufeilbarlig og derfor ikke kanonisk bindende for trofaste katolikker, særlig når slike konsiliar dokumenter vike, som de sier, til løs gjennomføring av langvarig

Anbefalt: