Hvor lang er fastetiden?
Hvor lang er fastetiden?

Video: Hvor lang er fastetiden?

Video: Hvor lang er fastetiden?
Video: Hvad er fastetiden? 2024, Kan
Anonim

I protestantiske og vestlige ortodokse kirker årstid av Lånt varer fra askeonsdag til kvelden hellig lørdag. Dette regnestykket gjør Lånt siste 46 dager hvis de 6 søndagene er inkludert, men kun 40 dager hvis de er ekskludert.

Herav, hvor lenge lånes ut i 2019?

Lånt starter på askeonsdag – som i 2019 er 6. mars. Lånt varer i 40 dager med søndagene sett på som feiringer og ikke regnet med. Langfredag er også tradisjonelt en dag med faste og bot.

På samme måte, hvordan teller du de 40 dagene av fasten? Det er faktisk enkle askeonsdag, en dag av faste, er den første fastedagen i vestlig kristendom. Det skjer 46 dager ( 40 Fasting dager , hvis de 6 søndagene, som ikke er det dager av faste, er ekskludert) før påske og kan falle så tidlig som 4. februar eller så sent som 10. mars.

På samme måte kan man spørre, når du gir fra deg noe til fasten, når slutter den?

Den offisielle slutt av Lånt er torsdag 9. april, tre dager før påskedag.

Teller søndager i de 40 dagene av fasten?

Hvis vi inkluderer søndager , Lånt varer 46 dager . Noen sier de seks søndager er ikke regnet fordi hver enkelt blir sett på som en "mini-påske" som feirer Jesu seier over synd og død. Men andre føler at tiden er inkluderende og hele perioden bør observeres som Lånt.

Anbefalt: