Hvordan bor folk i Mohenjo Daro?
Hvordan bor folk i Mohenjo Daro?

Video: Hvordan bor folk i Mohenjo Daro?

Video: Hvordan bor folk i Mohenjo Daro?
Video: MOHENJO DARO TITLE SONG | Hrithik Roshan & Pooja Hegde | A.R. RAHMAN, ARIJIT SINGH | T-Series 2024, Kan
Anonim

De første bøndene likte lever nær elven fordi den holdt landet grønt og fruktbart for dyrking av avlinger. Disse bøndene bodde sammen i landsbyer som vokste over tid til store eldgamle byer, som Harappa og Mohenjo - Daro . Indus-folket trengte elvevann for å drikke, vaske og vanne åkrene sine.

Også å vite er hva som skjedde med folket i Mohenjo Daro?

Indus-elvens sivilisasjon kl Mohenjo - Daro og Harappa oppsto rundt 2500 fvt og endte med tilsynelatende ødeleggelse ca 1500 fvt. Tilsynelatende ble Indus-sivilisasjonen sannsynligvis ødelagt av de indoeuropeiske migrantene fra Iran, arierne. Byene i Mohenjo - Daro og Harappa ble bygget av ildbakte murstein.

På samme måte, hva er religionen til Mohenjo Daro? Indusdalens religion er polyteistisk og består av Hinduisme , Buddhisme og jainisme . Det er mange seler for å støtte bevisene til Indusdalens guder. Noen seler viser dyr som ligner de to gudene, Shiva og Rudra.

På samme måte kan du spørre: HVA er Mohenjo Daro kjent for?

Det var en av de største byene i den gamle Indus Valley Civilization, også kjent som Harappan Civilization, som utviklet seg rundt 3000 fvt fra den forhistoriske Indus-kulturen. Mohenjo - daro var den mest avanserte byen i sin tid, med bemerkelsesverdig sofistikert sivilingeniør og byplanlegging.

Hvor mange mennesker bodde det i byen Mohenjo Daro?

Mohenjo Daro var sannsynligvis den største på sin tid by i verden. For omtrent 4 500 år siden, som mange som 35 000 folk levde og jobbet i det massive by , som okkuperer 250 dekar langs Pakistans Indus-elv.

Anbefalt: