Hva vil det si å være normreferert?
Hva vil det si å være normreferert?

Video: Hva vil det si å være normreferert?

Video: Hva vil det si å være normreferert?
Video: Hva er egentlig typisk norsk 2024, Kan
Anonim

Norm - referert refererer til standardiserte tester som er designet for å sammenligne og rangere testtakere i forhold til hverandre. Norm - referert score er generelt rapportert som en prosent- eller persentilrangering.

Med tanke på dette, hva er et eksempel på en normreferert test?

Eksempler av norm - refererte tester inkluderer SAT, IQ tester , og tester som er gradert på en kurve. Når som helst a test tilbyr en persentilrangering, er det en norm - referert test . Hvis du skårer på 80. persentilen, betyr det at du scoret bedre enn 80 % av personene i gruppen din.

For det andre, hva er forskjellen mellom norm referert og kriterium referert? Norm referert tester kan måle tilegnelse av ferdigheter og kunnskap fra flere kilder som notater, tekster og pensum. Referert kriterium tester måler ytelse på spesifikke konsepter og brukes ofte i en pre-test / post-test format.

Foruten ovenfor, hva brukes en normreferert test til?

Scorer fra norm - refererte tester er pleide å sammenligne elevenes fremgang med andre i jevnaldrende gruppe. Denne gruppen kan inneholde elever i samme klasse over hele landet, eller andre kategorier som spesialundervisning, funksjonshemmingsstatus, engelske elever, begavede elever og mer.

Hva er normreferert karaktersystem?

Norm - Referert karaktersystem – Viser til en karaktersystem hvor i en elev prestasjoner vurderes i forhold til prestasjonen til den andre eleven. - Bruker norm -ref. karaktersystem , blir en elevprestasjon evaluert i forhold til ytelsen til andre studenter i gruppen. –

Anbefalt: