Hva brukes et Smith-diagram til?
Hva brukes et Smith-diagram til?

Video: Hva brukes et Smith-diagram til?

Video: Hva brukes et Smith-diagram til?
Video: Диаграмма Смита (Smith chart) – это очень просто! 2024, Kan
Anonim

De Smith-diagram er brukt for å vise en faktisk (fysisk) antennes impedans når den måles på en Vector Network Analyzer (VNA). Smith-diagrammer ble opprinnelig utviklet rundt 1940 av Phillip Smith som et nyttig verktøy for å gjøre ligningene involvert i overføringslinjer lettere å manipulere.

Her, hva er formålet med et Smith-diagram?

Assistere med å løse problemer med overføringslinjer og matchende kretser

På samme måte, hva menes med Smith-diagram? De Smith-diagram , oppfunnet av Phillip H. Smith (1905–1987), og T. Mizuhashi, er en grafisk kalkulator eller nomogram designet for elektro- og elektronikkingeniører som spesialiserer seg på radiofrekvensteknikk (RF) for å hjelpe til med å løse problemer med overføringslinjer og matchende kretser.

Dessuten, hva kjennetegner Smith-diagrammet?

EN Smith-diagram er et rundskriv plott med mange sammenflettede sirkler på den; når det brukes riktig, kan matchende impedanser med tilsynelatende kompliserte strukturer gjøres uten noen beregninger. Den eneste innsatsen som kreves er å lese og følge verdier langs sirklene.

Hvorfor er impedanstilpasning nødvendig?

Overføringslinje matchende ( Impedanstilpasning ) Det er svært viktig å overføre radiofrekvensenergi fra en generator til en last gjennom overføringslinjer med null eller minimum effekttap. For å oppnå dette, kilden og belastningen impedanser må være matchet.

Anbefalt: