Hvilken Gud er i midten av den aztekiske kalenderen?
Hvilken Gud er i midten av den aztekiske kalenderen?

Video: Hvilken Gud er i midten av den aztekiske kalenderen?

Video: Hvilken Gud er i midten av den aztekiske kalenderen?
Video: Historie aztekerne 2024, Kan
Anonim

Den viktigste figuren i steinen er Tonatiuh , den sol gud, som ligger i sentrum. Aztekiske prester brukte denne kalenderen for å holde styr på viktige festivaldatoer. Det aztekiske solåret inneholdt 18 måneder på 20 dager hver, med 5 ekstra dager.

Videre, hva symboliserer den aztekiske kalenderen?

Tonalpohualli og Aztec kosmologi En farget gjengivelse av solsteinen, eller steinen til Axayacatl. Viser de 20 dagstegnene rundt solguden. Tonalpohualli, eller dagtelling, har blitt kalt en hellig kalender fordi hovedformålet er et spådomsverktøy. Den deler dagene og ritualene mellom gudene.

Foruten ovenfor, hva var den aztekiske kalenderen laget av? De Aztekisk kalender Stein ble skåret ut av størknet lava på slutten av 1400-tallet. Det gikk på en eller annen måte tapt i 300 år og ble funnet i 1790, begravet under zocalo, eller sentrale torget i Mexico City.

I denne forbindelse, hva er ansiktet i midten av den aztekiske kalenderen?

I senter av monolitten antas ofte å være ansikt av solguddommen, Tonatiuh, som vises inne i glyfen for "bevegelse" (Nahuatl: Ōllin), navnet på den nåværende epoken.

Hva er de to aztekiske kalenderne?

De Aztekerne hadde to kalendere kalt xiuhpohualli og tonalpohualli. De var forskjellige på flere måter. Xiuhpohualli var en 365-dagers kalender

Anbefalt: