Hvilken autoritet døpte døperen Johannes Jesus?
Hvilken autoritet døpte døperen Johannes Jesus?

Video: Hvilken autoritet døpte døperen Johannes Jesus?

Video: Hvilken autoritet døpte døperen Johannes Jesus?
Video: Река Иордан | К празднику Крещения | Святая Земля 2024, Kan
Anonim

John proklamerer dåp om omvendelse for syndens forlatelse, og sier at en annen vil komme etter ham som ikke vil døpe med vann, men med Den Hellige Ånd. Senere i evangeliet er det en beretning om Johns død.

Også å vite er, døpte døperen Johannes i Jesu navn?

Evangeliet av John ( John 3:23) refererer til Enon nær Salim som ett sted hvor Døperen Johannes døpte mennesker, "fordi der var mye vann der." Hver for seg, John 1:28 sier det Døperen Johannes holdt på å døpe i "Betania hinsides Jordan".

Dessuten, hvor fikk Johannes ideen om dåp? Mange forskere tror det John baptisten fikk idé av å døpe mennesker fra den jødiske Tevilah (????????), et renselsesrituale med nedsenking av hele kroppen i en mikve (en pøl med vann) som kreves for blant annet omvendelse.

Foruten dette, hvilket navn skal du døpes i?

Apostlenes gjerninger 2 registrerer at apostelen Peter, på pinsedagen, forkynte for folkemengdene om å "omvende seg og bli døpt inn de Navn av Jesus Kristus til syndenes forlatelse (eller tilgivelse)" (Apg 2:38). Andre detaljerte opptegnelser om dåp i Apostlenes gjerninger viser de første apostlene som døper i Navn av Jesus.

Hva sa døperen Johannes i dåpen?

Markus 1:4 Johannes døpte i ødemarken, og FORKLIK DET DÅP OM OMVENDELSE FOR TILLAVELSE AV SYNDER.» Mark 1:8 «Det har jeg sannelig døpt deg med vann: men han skal døpe deg med Den Hellige Ånd.» Apostlenes gjerninger 1:5 «For John virkelig døpt med vann; men du skal være det døpt med Den Hellige Ånd, ikke mange dagene igjen.»

Anbefalt: