Hva hadde Manciple på seg?
Hva hadde Manciple på seg?

Video: Hva hadde Manciple på seg?

Video: Hva hadde Manciple på seg?
Video: Калифорнийское мелирование 2024, April
Anonim

Selv om vi ikke får en fysisk beskrivelse av Mansippel i General Prologue eller hans egen prolog, et maleri i Ellesmere-manuskriptet (et illustrert middelaldermanuskript av Canterbury Tales) skildrer ham som en rosenrød mann med lysebrunt hår og skjegg. Han har på blå kapper og har en rød lue.

Bare så, hva var et mansippel?

EN mansippel er noen som er ansvarlig for innkjøp av mat og forsyninger til en institusjon som en skole, et kloster eller en domstol. Denne spesielle mansippel jobber for et vertshus («tempelet»), som er et sted hvor advokater kan bo eller samles.

Spørsmålet er deretter, hvordan tjener mansippet penger? I The Canterbury Tales av Chaucer Manciples jobben er å kjøpe mat til en gruppe advokater, omtrent som en caterer. Selv om han er analfabet, er han i stand til å prute og bruke mindre på maten enn det advokatene har betalt ham. Han beholder selvfølgelig restene penger for seg selv.

På samme måte kan du spørre, hva er et mansippel i middelalderen?

I Middelalder samfunnet, den Mansippel var bortsett fra den lavere middelklassen. EN Manciples rolle i Middelalder samfunnet skulle være en offiser ved en høyskole, et kloster eller et advokatfirma. I Canterbury-fortellingene er det Mansippel jobbet for en jusskole, men var ikke advokat. Han var innkjøpsagent for 30+ advokater.

Godkjenner Chaucer mansippelet?

Chaucer beundrer litt Mansippel fordi selv om han ikke er formelt utdannet, er han en smart mann. I prologen før han forteller sin historie, den Mansippel gjør narr av kokken, hvis tur det er til å fortelle en historie. Kokken er imidlertid for full til å fortelle en historie, og til og med for full til å sitte på hesten sin.

Anbefalt: